No i zeby tak nie trzeslo to bedzie cos widac :P
Załączenie alarmu po zostawionym śwatełku nad drzwiami
Zwiń
X
-
Załączenie alarmu po zostawionym śwatełku nad drzwiami
Mam pytanie - zdarzyło mi się dwa razy, że było zostawione zapalone światełko nad tylnymi drzwiami i po jakimś czasie po wyjściu z samochodu załączył się alarm (akurat dzisiaj do tego stopnia, że alarm działał przez pare godzin) i niestety akumulator padł. Po przyjściu do samochodu światełko nad drzwiami oczywiście było zapalone. Czy jest to normalna sytuacja, czy trzeba by było przerobić alarm, żeby nie było takich sytuacji?
-
-
Przepiąć się z przewodu sterowania lampką, który wychodzi z modułu komfortu (teraz pewnie w ten sposób masz podpięty alarm), bezpośrednio pod krańcówki drzwi (bardzo pracochłonne, trzeba wejść z przewodami do każdych drzwi, demontując tapicerki), albo nie zostawiać załączonej lampki.
Mogą być jeszcze inne przyczyny wzbudzenia: aktywny czujnik spadku napięcia, albo słaby akumulator. Alarm i syrena z własnym zasilaniem, po spadku napięcia poniżej 10V spowodowanym długo świecącym się oświetleniem wnętrza, mogą zacząć żyć własnym życiem.
Komentarz
-
-
A masz alarm fabryczny czy dokładany?
W Golfie IV fabryczny alarm włącza się także przy zostawionym oświetleniu wnętrza.
Zdaje się, że moduł komfortu odczytuje to i włącza alarm przypominając, że coś jest nie tak.
Dodatkowo alarm dokładany mam jakoś tak podpięty, że włącza się niezależnie od fabrycznego ale również równocześnie z alarmem fabrycznym, więc po zostawieniu włączonej lampki oba alarmy się włączają i obie syrenki zaczynają wyć..
Komentarz
-
Komentarz